Site-navigatie

Hbo-minor ‘Werken in een gedwongen kader’

E-zine NJi – 5 september 2007 – Hoe stuur je een vent van twee meter het trainingslokaal uit, als je zelf 23 jaar en 1.70 meter bent? En hoe motiveer je hem juist om aan zijn gedrag te werken? Vanaf deze week worden zo’n 120 studenten opgeleid om te werken in het justitiële speelveld, het zogenoemde ‘gedwongen kader’. Ze krijgen les in het gestructureerd, effectief en onder dwang werken.

Vier hogescholen ontwikkelden samen met Reclassering Nederland en de meeste organisaties uit het justitiële werkveld deze specialisatierichting voor hbo-studenten. Studenten kunnen na afronding van de minor aan de slag bij bijvoorbeeld de reclassering, in de tbs, psychiatrie, jeugdzorg, Raad voor de Kinderbescherming of het gevangeniswezen. Maar ook buíten het justitiële werkveld, zoals bij sociale diensten van gemeenten of in de daklozenopvang of schuldhulpverlening.
De minor ‘Werken in gedwongen kader’ is een fulltime specialisatierichting van een half jaar voor vierdejaars studenten die als hoofdvak (major) Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Pedagogiek volgen. Hogescholen die de minor vanaf september 2007 aanbieden: Hogeschool Leiden, Hogeschool Utrecht, Avans Hogeschool Breda-‘s-Hertogenbosch, Saxion Hogeschool Enschede en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.
Meer informatie : www.reclassering.nl
Bron: Reclassering Nederland

Nederlands Jeugd instituut