Site-navigatie

Korrelatie lanceert advies- en hulppunt voor jongeren

E-zine NJi – 19 oktober 2007 – Jongeren met emotionele problemen kunnen sinds gisteren terecht bij een centraal online advies- en hulppunt van Stichting Korrelatie. Op deze site kunnen jongeren gratis en anoniem contact opnemen met hulpverleners.

Volgens Korrelatie raadplegen jongeren internet zonder echt in te kunnen schatten welke informatie juist, betrouwbaar en van toepassing is op hun situatie. Daarnaast is het informatieaanbod op internet versnipperd en de hulp meestal beperkt tot één thema. Bij question-zone.nl kunnen jongeren ieder probleem voorleggen en krijgen zij persoonlijk advies en hulp.
De oprichting van de site is een antwoord op de toename van het aantal hulpvragen van jongeren en de toegenomen complexiteit ervan, die Korrelatie registreerde. De meest voorkomende onderwerpen waar jongeren advies of hulp over vragen zijn depressie, zelfbeschadiging, relatieproblemen, onzekerheid, angsten en seksualiteit. Nieuwe jongerenproblemen sinds tien jaar zijn cyberpesten, seksuele intimidatie op internet, relaties met loverboys en (herstel van) het maagdenvlies.
Meer informatie : www.question-zone.nl
Bron: Stichting Korrelatie; ANP

Nederlands Jeugd instituut