Site-navigatie

Gegevens jonge criminelen straks beschikbaar via databank

E-zine NJi – 26 mei 2008 – Instanties die jeugdcriminaliteit bestrijden, hebben in de toekomst via een databank direct toegang tot actuele informatie over criminele jongeren. Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie liet op 21 mei weten dat de landelijke invoering van de in Rotterdam ontwikkelde databank, het JCO-Support, nog deze zomer van start gaat. De databank dient ter ondersteuning van het Justitieel Casusoverleg, waarin de politie, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming samen beslissen over de meest geschikte aanpak van een jonge crimineel.

Met de databank is relevante informatie snel digitaal uit te wisselen en hoeven medewerkers niet meer met stapels dossiers te sjouwen naar het gezamenlijk overleg, aldus Albayrak.
Het invoeren van het systeem in het hele land zal ongeveer anderhalf jaar duren. Het politiekorps Midden- en West Brabant, de Raad voor de Kinderbescherming in Breda en Tilburg, en het arrondissementsparket Breda gaan als eerste de landelijke versie van JCO-Support invoeren.
Meer informatie: JCO-Support
Bron: Ministerie van Justitie; ANP

Nederlands Jeugd instituut