Site-navigatie

Europese campagne tegen het slaan van kinderen

E-zine NJi – 17 juni 2008 – De Raad voor Europa gaat actie ondernemen tegen het lichamelijk straffen van kinderen. Op 15 juni werd het initiatief ‘Raise your hand against smacking!’ gelanceerd in Zagreb. Het initiatief is een vervolg op de notitie ‘United Nations Secretary-general’s Study on Violence Against Children’, waarin de raad zich ten doel stelde om uiterlijk in 2009 het fysiek straffen van kinderen uitgebannen te hebben.

De raad wil dat het slaan van kinderen in alle lidstaten verboden wordt. Ook wil de raad positief opvoeden promoten. Verder gaat de raad Europeanen er via informatiepakketten op wijzen dat kinderen recht hebben op bescherming tegen alle vormen van geweld.
Meer informatie: www.coe.int/children; Study on Violence Against Children

Nederlands Jeugd instituut