Site-navigatie

Ruim tien miljoen voor gesloten jeugdzorg

E-zine NJi – 18 juni 2008 – Minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin stelt dit jaar 10,7 miljoen euro beschikbaar om de kwaliteit van de gesloten jeugdzorg te verbeteren. Dat schrijft Rouvoet in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is bestemd voor het verkleinen van leefgroepen, bijscholing van personeel en aanpassing van bezoekregelingen.

Gesloten jeugdzorg wordt deels aangeboden in voormalige justitiële jeugdinrichtingen die vaak met grote groepen werkten. De instellingen mogen de groepen verkleinen en daarvoor meer personeel aantrekken. Medewerkers krijgen bijscholing, onder andere om nieuwe regels voor bejegening en behandeling te leren toepassen. De instellingen moeten hun bezoekregelingen afstemmen op gesloten jeugdzorg. In sommige instellingen is meer bewaking vereist; voormalige justitiële jeugdinrichtingen krijgen geld om tralies in bezoekruimtes te verwijderen. Verder is er extra geld voor Den Engh en locatie De Lindenhorst van De Heuvelrug, die daarmee hun overgang naar gesloten jeugdzorg in 2009 kunnen voorbereiden.
Meer informatie: Brief aan de Tweede Kamer; Artikel over achtergrond gesloten jeugdzorg

Nederlands Jeugd instituut