Site-navigatie

Inspectie onderzoekt separatie in gesloten jeugdzorg

Nieuwsbrief Jeugd – 18 februari 2009 – De Inspectie jeugdzorg gaat bekijken hoe vaak jongeren binnen de gesloten jeugdzorg in een separeercel terechtkomen of een andere beperkende maatregel krijgen opgelegd. Dat heeft minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin op 17 februari toegezegd aan de Tweede Kamer. Van psychiatrische jeugdinstellingen zijn die cijfers bekend omdat zij die moeten melden aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, maar van de gesloten jeugdzorg niet.

De Inspectie jeugdzorg gaat bekijken hoe vaak jongeren binnen de gesloten jeugdzorg in een separeercel terechtkomen of een andere beperkende maatregel krijgen opgelegd. Dat heeft minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin op 17 februari toegezegd aan de Tweede Kamer. Van psychiatrische jeugdinstellingen zijn die cijfers bekend omdat zij die moeten melden aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, maar van de gesloten jeugdzorg niet.

Nederlands Jeugd instituut