Site-navigatie

Website bundelt onderzoek criminaliteit bij meisjes

Nieuwsbrief Jeugd NJi – 8 juli 2009 – De Nederlandse Studiegroep naar Meisjes- en Vrouwencriminaliteit (NSMV) van de Vrije Universiteit in Amsterdam is een website begonnen met informatie over Nederlands onderzoek naar meisjescriminaliteit.

De studiegroep hoopt dat het bundelen van kennis over meisjescriminaliteit en het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten bijdraagt aan het ontwikkelen van meer effectieve hulp voor de meisjes. De onderzoeken worden uitgevoerd vanuit verschillende disciplines, zoals criminologie, psychologie en forensische orthopedagogiek. Voorbeelden van onderzoeksprojecten zijn de behandeling van getraumatiseerde meisjes in jeugdinstellingen, de effectiviteit van de interventie Nieuwe Perspectieven, en onderzoek naar kinderen van gedetineerde moeders.
Meer informatie: Website NSMV

Nederlands Jeugd instituut