Site-navigatie

Bekijk een impressie van het 3e Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning

Op 4 juni 2010 vond het 3e Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning plaats. Heeft u het congres gemist? Of wilt u nog eens terugblikken? Via de website van NJi kunt u een impressie van deze dag bekijken.

Op 4 juni 2010 vond het 3e Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning plaats met als thema opvoedingsondersteuning voor alle opvoeders. Opvoeden gebeurt overal en door iedereen. Veel opvoeders – thuis, in het kindercentrum, op school, alleenstaand of samen, autochtoon en allochtoon, oud of jong – hebben geregeld vragen over de opvoeding. Wat zijn effectieve antwoorden hierop? Hoe zetten we die om in een gevarieerd aanbod in het CJG, de school, de buurt of het internet? Wat heeft opvoedingsondersteuning te bieden als er meer aan de hand is? En hoe bereik je alle ouders in Nederland met opvoedhulp? Deze en andere vragen kwamen aan de orde op dit congres voor beroepskrachten in de opvoedings- en gezinsondersteuning, werkzaam in CJG’s, ZAT’s, JGZ, welzijnswerk, maatschappelijk werk, kinderopvang, onderwijs of de jeugdzorg, en beleidsmakers, ondersteuners en opleiders. Voor een impressie van het 3e Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning kijkt u op: http://www.nji.nl/eCache/DEF/1/19/932.html

De plenaire lezeingen zijn ook integraal te bekijken.

Nederlands Jeugd instituut