Site-navigatie

Mogelijk doorstart van failliet Zonnehuizen

Nieuwsbrief jeugd/ Nederlands Jeugdinstituut

Ggz-instelling Zonnehuizen is 27 december failliet verklaard door de rechtbank in Utrecht. De antroposofische zorggroep voor kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsstoornis vroeg eerder al uitstel van betaling aan.
Het faillissement betekent volgens de stichting Zonnehuizen niet dat de veertien kinder- en jeugdinstellingen sluiten. Zorgkantoren en zorgverzekeraars continueren de betaling. De stichting beheert onder meer vijf logeerhuizen voor kinderen met een psychiatrische problematiek of een verstandelijke of meervoudige beperking. Een curator probeert alle instellingen elders onder te brengen. Er zouden meerdere partijen zijn die belangstelling hebben om zorg en onderwijs over te nemen. De meeste medewerkers zouden dan mee kunnen, zegt de curator.
De 2.300 personeelsleden hebben ontslag aangezegd gekregen maar blijven de komende zes weken nog aan het werk. Zonnehuizen kampt met een schuld van 18 miljoen euro. Er loopt een onderzoek naar wanbeheer door het oude bestuur.

Nederlands Jeugd instituut