Site-navigatie

Politie onderzoekt mishandeling in gezinshuis

Nieuwsbrief Jeugd/ Nederlands jeugdinstituut

De politie doet onderzoek naar meldingen van kindermishandeling in gezinshuis De Loot in Nieuwleusen. De William Schrikker Groep (WSG), die kinderen in het gezinshuis plaatste, doet intern onderzoek.

Een moeder van een betrokken kind deed aangifte tegen de voormalige pleegmoeder, de WSG en de christelijke gemeenschap De Terebint, waar De Loot onder valt. Ook kreeg de politie twee andere meldingen.

De Stentor schrijft dat aangifte is gedaan van stelselmatige geestelijke en lichamelijk mishandeling in De Loot, tussen 1984 en 2010. Volgens de meldingen zijn kinderen onder meer met stokken en mattenkloppers geslagen, voor straf onder de koude douche gezet en vernederd en getreiterd. Ook zijn er signalen van seksueel misbruik, aldus de Stentor.

Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg (VVD) wil Kamervragen stellen over de zaak. Ze pleit voor een onafhankelijk onderzoek naar de manier waarop de WSG toezicht houdt op voorzieningen waar zij kinderen plaatst.

Meer informatie: Bericht de Stentor: Zware aanklacht tegen pleegzorghuis; Bericht de Stentor: Kamer eist opheldering over De Loot

Bron: ANP; de Stentor, 18 en 19 mei 2012

Nederlands Jeugd instituut