Site-navigatie

Nationaal Rapporteur steunt voorlichting over loverboys

Nieuwsbrief Jeugd/ Nederlands Jeugdinstituut

 Corinne Dettmeijer-Vermeulen, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, steunt het Merel van Groningen-project, een voorlichtingsproject voor jongeren over loverboys.

Het Merel van Groningen-project richt zich op jongeren van 12 tot 16 jaar in alle vormen van onderwijs, ook binnen jeugdzorg en instellingen. Het bestaat uit een lespakket dat is gericht op voorlichting en preventie. Merel van Groningen (pseudoniem) was als jongere zelf slachtoffer van een loverboy en wil helpen voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt. Via een interactief pakket ontdekken jongeren of zij zelf ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ vertonen of risico lopen om slachtoffer te worden van een loverboy.

De aanpak van loverboys is een van de centrale onderwerpen waar de Nationaal Rapporteur zich voor inzet. Deze mensenhandelaren maken volgens haar nog altijd slachtoffers, door steeds veranderende methoden. ‘Hun werkterrein heeft zich verplaatst van het schoolplein naar internet,’ aldus Dettmeijer.

Bron: Nationaal Rapporteur Mensenhandel

Nederlands Jeugd instituut