Site-navigatie

‘Bureaus jeugdzorg dreigen failliet te gaan’

Nieuwsbrief Jeugd/ Nederlands Jeugdinstituut
De hele jeugdzorgsector staat door onduidelijkheid over de financiering vanaf 2015 onder grote druk. Als het budget niet snel duidelijk wordt, dreigen in de loop van 2014 faillissementen bij de bureaus jeugdzorg, aldus brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland in De Telegraaf van 14 november.

Voor enkele kantoren die nu al ‘niet zo ruim in hun jasje zitten’, is een faillissement zelfs een concrete dreiging in de loop van 2014, zo meldde een woordvoerder. Medewerkers van die bureaus zijn op de hoogte gesteld dat hun baan op de tocht staat.
 
De Transitiecommissie constateerde in haar eindrapport dat niet elke regio voldoende afspraken gemaakt heeft. Jeugdzorg Nederland rekent op een oplossing, want het belang is groot, voor iedereen. ‘En zeker voor de kwetsbare kinderen die onder deze zorg vallen’, aldus vicevoorzitter Jan-Dirk Sprokkereef. Staatssecretarissen Martin van Rijn van VWS en Fred Teeven van VenJ overleggen met de bestuurspartners van de bureaus jeugdzorg over een goede overgang naar het nieuwe stelsel.

 
Bron: ANP; Jeugdzorg Nederland

Nederlands Jeugd instituut