Site-navigatie

Wethouders en VWS manen Eerste Kamer tot haast

Nieuwsbrief Jeugd/ Nederlands Jeugdinstituut

Verschillende wethouders en staatssecretaris Martin van Rijn van VWS manen de Eerste Kamer om haast te maken met de behandeling van de Jeugdwet. Dat berichtte Binnenlands Bestuur op 1 november.

De Eerste Kamer beslist op 12 november over de procedure voor de behandeling van de Jeugdwet, maar verwacht niet dat die vóór 1 januari is afgerond. Tineke Slagter-Roukema, voorzitter van de Eerste Kamercommissie voor VWS, zei vorige week in Binnenlands Bestuur dat de behandeling tussen eind januari en 1 maart zal plaatsvinden.
 
De Rotterdamse jeugdwethouder Hugo de Jonge zal met de vier grote steden en de VNG proberen de Eerste Kamer vóór 12 november te overtuigen van de noodzaak van haast. De Utrechtse jeugdwethouder Hans Spigt benadrukt dat de gemeenten voldoende voorbereidingstijd nodig hebben. ‘Gemeenten moeten afspraken maken op allerlei terreinen.’ Door de langere procedure komt er zand in de machine, klaagt hij. Ook staatssecretaris Van Rijn wijst erop dat de gemeenten zo snel mogelijk helderheid moeten krijgen over de wet.

 
Bron: Binnenlands Bestuur

Nederlands Jeugd instituut