Site-navigatie

Vakbond en Jeugdzorg Nederland willen banenpool

Abvakabo FNV en Jeugdzorg Nederland willen dat er een banenpool voor de jeugdzorg komt. Daarmee hopen ze de kennis en ervaring te behouden van mensen die hun baan bij een jeugdzorginstelling verliezen.

Een tijdelijke banenpool in de verschillende regio’s kan gedurende een aantal jaren zekerheid bieden voor de duizenden jeugdzorgwerkers die volgens Abvakabo FNV hun baan dreigen te verliezen. Boventallige werknemers van jeugdzorginstellingen kunnen via een regionale banenpool aan het werk blijven, met behoud van hun opgebouwde rechten. Gemeenten binnen de regio kunnen hen inzetten. Ook kunnen ze gedetacheerd worden bij gemeenten buiten de regio of bij andere instellingen.
 
Voorzitter Corrie van Brenk van Abvakabo FNV en voorzitter Hans Kamps van Jeugdzorg Nederland roepen het kabinet en gemeenten op het plan te steunen. ‘Nu al zien we dat bureaus jeugdzorg ervaren krachten ontslaan. Dat is doodzonde. De werkloosheid loopt hierdoor op, terwijl het werk gewoon blijft. Want kinderen met problemen blijven hun zorg nodig hebben’, aldus Kamps.

 
Bron: ANP; Abvakabo FNV

Nederlands Jeugd instituut