Site-navigatie

Wegwijs in online jeugdhulp door jeugdcloud

Nieuwsbrief Jeugd – Nederlands jeugdinstituut

De Jeugdcloud Appstore voor beroepskrachten, ouders en jongeren geeft een overzicht van apps, digitale hulpmiddelen en websites die over jeugdhulp informeren, ondersteunen en wegwijs bieden.

In samenwerking met jeugdzorgorganisaties Juvent, Alares, Cardea, Horizon, MEEPlus, Spirit en TriviumLindenhof is de zogenaamde jeugdcloud ontwikkeld, met duidelijk gestructureerde, gecategoriseerde en gevalideerde zorgapps en websites die hulp bieden. De Jeugdcloud Appstore wil hiermee de zorg voor jeugd leuker en makkelijker maken en op een verantwoorde manier digitaliseren. De apps worden gecheckt op techniek en op functionaliteit en moeten werkelijk een toegevoegde waarde hebben. Cli├źnten gebruiken een app een aantal weken voordat deze toegelaten wordt in de jeugdcloud.

Het overzicht op de website is ingedeeld in categorie├źn, in platforms en in doelgroepen. Gebruikers vinden er onder meer de Kwikstart-app voor 18-plussers, de Meldcode-app om kindermishandeling te melden, de Zorgcijfers-app van VWS om gegevens beter te kunnen gebruiken, de Slachtofferwijzer en Kunst van opvoeden.

Bron: Juvent

Nederlands Jeugd instituut